Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely Kiállítása

 

 

 

Szeretettel várjuk Önt, és kedves családját a 1133. Budapest, Gogol u.9. szám alatt található DBI Galériában, 2013.12.20-ig tartó kiállításunkon! Képek megtekinthetőek hétköznapokon 8-16 óra között.
Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely kiváló fotósainak köszönhetően, most minket ért a megtiszteltetés, hogy sok-sok témában, sok művész alkotásait megmutathassuk Önöknek.

 

 

Kállai Henrik festőművész

 

 

Életrajz:

Tanulmányok:
1998-2002: Juhász Gyula Tanárképző Főiskola, Szeged
Rajz-művelődésszervező szak, média szakirány
2002: “Egzotikus vadállatok” – A cigány képzőművészet
Diplomamunka, konzulens: Dr. Hann Ferenc
Mesterek: Sinkó János, Popovits Lőrinc, Nagy Gábor, Dániel Kornél, Mizser Pál, Hambalek János, Magyar János

Néhány korábbi kiállítás:

  • 2013. Galerie Kai Dikhas, Berlin
  • 2013. Művészetmalom, Szentendre
  • 2012. Hegedűs 24. Terem Galéria
  • 2011. Bánki-tó Fesztivál
  • 2011. Sirály, Budapest
  • 2010. Verőce
  • 2009. Francia Intézet, Budapest

 

 

Rófusz Kinga illusztrátor 

 

 

Életrajz:

Rófusz Kinga, aki jelenleg gyermekkönyvek illusztrálásával foglalkozik, most hozzánk hozta el színes, csodás műveit. Három (Máté Angi: Kapitány és Narancshal, Bátky András: A Világ összes kincse, illetve Máté Angi: Emlékfoltozók című) mese könyv illusztrációi közül találhat meg jó pár művet, a Pannónia utcai irodaházunkban.

Rófusz Kinga 1970-ben született Budapesten. 1996-ban, a Magyar Iparművészeti Főiskola, mesterképző kurzusán szerezte meg diplomáját. 1997-2007 között a Pannónia Filmstúdióban készített animációs rövidfilmeket. (Pl.: 2003.  Arlequin ) 2010-ben megkapta az Év Illusztrátora Díjat, Schein Gábor Irijám és Jonibe című könyvének illusztrálásáért.

Számos Nemzetközi, és hazai kiállításokon is megjelenik csodás műveivel.

Szeretettel várjuk Önt, és kedves családját/barátait/rokonait Rófusz Kinga kiállítására! Jó szórakozást kívánunk!

 

 

Sinkó István képzőművész, művészeti író

 

 

Életrajz:

Sinkó István (1951-) képzőművész, művészeti író.
1975-ben diplomázott a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán.
Különböző korosztályoknak vezetett képzőművészeti szakköröket, nyári művészeti táborokat.
Magyar Nemzeti Galériában működő GYIK Műhely vezetője, valamint a Műcsarnok múzeumpedagógiai csoportjának szakmai irányítója.
Képzőművészként 1978 óta szerepel hazai és nemzetközi kiállításokon.
Számos egyéni kiállítása volt, például: Budapesten az FMK-ban, az Óbudai ill. a ferencvárosi Pincegalériában,  a Dorottya utcai Galériában, a Vigadó Galériában (több ízben), a Budapest Képtárban Székesfehérváron, Kecskeméten, Szegeden. Külföldön, Belgiumban, és az Egyesült államokban mutatta be műveit.
Alkotásait megtalálhatjuk külföldi, és hazai magángyűjtöknél egyaránt, valamint közgyűjteményekben is, mint például a Nemzeti Galériában, Miskolci Hermann Ottó Múzeumban, Székesfehérvári István király Múzeumban.
1997 március 15-én megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrendjét.

 

 

Balla Demeter fotográfus

 

Életrajz:

BALLA Demeter 1931-ben született a Szentes környéki tanyavilágban. Tanulmányait Szentesen kezdte, Kunszentmártonban folytatta, és Budapesten fejezte be. 1954-ben jutott arra az elhatározásra, hogy fényképész lesz. 1957-ben megszerezte bizonyítványát, és még abban az évben elkezdett dolgozni a Fővárosi Fotó Vállalatnál.

Díjakat nyert, képeslapoknak, könyvkiadóknak dolgozott. 1969-től a Lapkiadó Vállalat szerkesztőségeiben is munkát kapott. 1988-ban ment nyugdíjba, azóta kizárólag alkotó munkájának él.

Fotográfiai tevékenysége széleskörű : arcképek, riportfotók, tájképek, csendéletek, aktok. Írásai, versei az Új Tükörben, Élet és Irodalomban, Népszabadságban és a Kurírban jelentek és jelennek meg, rajzait a C·E·T folyóirat közölte. Munkásságáról szinte a világ minden táján találhatók írások, interjúk.

1999. március 18-án Demeter-díjat alapított azok számára, akik önzetlenül tesznek a hazai fotóművészetért. A díjat évenkénti rendszerességgel, első alkalommal 70. születésnapján 2001. május 4-én adták át Kincses Károly fotómúzeológusnak, a Magyar Fotográfiai Múzeum akkori igazgatójának.

Felkeltettük érdeklődését, jöjjön és nézze meg személyesen Balla Demeter műveit.

 

 

Nagy István festőművész kiállítása

 

Életrajz:

Nagy István, festőművész 1950-ben született, Vattán (Borsod-Abaúj-Zemplén Megye). 1970-től Encsi Alkotókör tagja, 1980-től Rajztanárok Zempléni Alkotókörének tagja, 1990-től pedig a Magyar Rajztanárok Országos Alkotókörének tagja.

Munkái megtalálhatóak magyar,  külföldi magángyűjtöknél, Encsi Múzeumban, és Galériában. Rendszeresen részt vesz alkotótáborokban, művésztelepeken.

Festményei első sorban természethez kötődnek. Most abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy Galériánkban is kiállíthattuk műveit.